Een goede website wordt steeds belangrijker

di, 20/06/2017 - 14:49
Christian Pické

Mensen zoeken op het internet naar bedrijven, producten en diensten. Een goede, overzichtelijke website welke er mooi uitziet is heel belangrijk. Je website zorgt voor een eerste indruk bij jouw potentiële klanten. Het is heel belangrijk dat bezoekers op je website de juiste informatie vinden, zodat zij zich een goed beeld kunnen vormen van jouw producten of diensten. Pas wanneer potentiële klanten voldoende vertrouwen en voldoende informatie hebben, gaan ze over tot aankoop of tot het vragen van een offerte.

Wanneer bezoekers jouw website gevonden hebben via een zoekmachine of via een link welke ze van een vriend gekregen hebben, is jouw website jouw eerste aanknopingspunt met hen. Vooraleer potentiële klanten naar je winkel komen of met je team praten, bekijken ze eerst jouw website. Je fysieke showroom of je kantoor ziet er piekfijn uit, niet? Waarom zien deze er zo goed uit? Omdat je weet dat je klanten deze zien en jouw onderneming zullen beoordelen op basis van hetgeen ze daar zien. Bekijk jouw website als een digitale showroom of ontvangstruimte.

Mensen kijken ook naar je website en vormen zich een beeld van jouw bedrijf op basis van hoe je website er uit ziet. Een kwalitatieve website is netjes en goed georganiseerd, modern, functioneel en biedt voldoende informatie over jouw producten of diensten. De website motiveert jouw bezoeker om zaken met jou te doen. Informatie zoals openingsuren, locatie en contactgegevens moeten heel eenvoudig te vinden zijn. Mensen willen een snelle oplossing voor hun problemen en een snel antwoord op hun vragen.

Je website correct ontwerpen voor mobiele telefoons

Mensen kijken ook naar een website welke er visueel aantrekkelijk uitziet. Je website moet correct worden weergegeven op verschillende browsers. Een kwalitatieve website ziet er ook goed uit en is eenvoudig te gebruiken op mobiele telefoons. De huidige trend om meer en meer mobiel te surfen betekent dat jouw website correct moet ontworpen zijn om optimaal weergegeven te worden op mobiele toestellen.

Bij Seo Sites voeren we ons webdesign de laatste tijd op een andere manier. We bouwen de pagina's eerst voor mobiel gebruik. Dan is de website meteen goed op voor zowel mobiel gebruik als op desktop computers, laptops en tablets.

Ook meteen Google-vriendelijk

Door er voor te zorgen dat je website ook meteen Google-vriendelijk door het toepassen van de juiste SEO-technieken, heb je meteen een robuuste basis om het goed te doen bij de natuurlijke zoekresultaten van Google. Posities op de eerste pagina van Google zijn van onschatbare waarde. Het geeft jouw bedrijf een ruime voorsprong op je concurrenten en je merkt het al gauw aan de offerte-aanvragen welke je krijgt.

Niet alleen de teksten maar ook wat er onder de motorkap van je website zit, bepaalt mee of je website succesvol en renabel zal zijn bij Google. Is je website niet Google-vriendelijk, dan geef je later handenvol geld uit aan online advertenties.

De juist Call-To-Actions

Krijg je bezoekers op je website? Fijn zo. Maar dan moet je nog een stapje verder gaan. Zorg dat de potentiële klant over alle nodige informatie beschikt over je producten of diensten. Het helpt hem in zijn beslissingsproces om  te bepalen of jouw bedrijf of jouw product het meest voor hem geschikt is. Geef hem informatie, zorg dat je vetrouwen opwekt en maak het hem zo gemakkelijk mogelijk om jou te contacteren, een offerte aan te vragen, naar jouw showroom te komen of om online te bestellen. Bekijk wat jouw meest gewenste actie is en leid de bezoeker zo goed mogelijk in die richting door gebruik te maken van aantrekkelijke en ondubbelzinnige call-to-actions.